Νερατζάκι γλυκό
Ενα γλυκο που θελει πολυ υπομονη κ μερακι.
Πρωτα- πρωτα βραζουμε αρκετα τα νεραντζακια ενα νερο...τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν..και τα τρυπαμε σταυρωτα.
Καροπιν τα βραζουμε αλλα δυο νερα μεχρι να μαλακωσουν πολυ πολυ καλα( να τα πατας με το χερι και να ζουλιουνται πολυ)Στη συνεχεια τα βαζω για 8-10 μερες σε ενα κουβα με νερο που το αλλαζω μια δυο φορες τη μερα για να ξεπικρισουν καλα.Την πεμτη μερα προαιρετικα βαζω στο νερο ενα κ σουπας γαλαζοπετρα για το χρωμα για 20 λ.
Τα ξεπλενω πολυ καλα κ συνεχιζω τη διαδικασια του ξεπικρισματος κανονικα.
Για το σιροπι:
Για 25-30 κοματια αναλογα το μεγεθοςΕνα κ ζαχαρη και 2,5 ποτ νερο τα βραζω μεχρι να κοχλαξει το σιροπι κ ριχνω μια πρεζα αλατι λιγο ξινο κ τα νεραντζακια να δεσει ελαφρα το σιροπι.
Τα αφηνω να κρυωσουν τουλαχιστον 12 ωρες κ τα ξαναβραζω μεχρι να δεσει το σιροπι κανονικα.
Τα τοποθετω σε βαζα και ετοιμοοο!!!
Κοπιαστε να σας κερασω...ταιριαζει τελεια με το καφεδακι..και σαν γαρνιτουρα στο παγωτο η το γιαουρτι!!!


