ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
3 μελιτζάνες φλάσκες1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 ώριμες ντομάτες, τεμαχισμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
1 κγ ζάχαρη
2 κγ ρίγανη
80 γρ τυρί φέτα σπασμένη
80 γρ κεφαλοτύρι, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρώ λίγη ψίχα, να μείνει 1 εκ περιμετρικά.Τις βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί, τις αλείφω με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω στους 220°C για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζεσταίνω 1ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει ρίχνω το σκόρδο και αφήνω για ένα λεπτό.
Προσθέτω την ντομάτα,τον πελτέ, την ψίχα από τις μελιτζάνες κομμένη καρέ (κυβάκια) και τη ζάχαρη.
Ραντίζω με 2 ΚΣ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω με το καπάκι αφήνοντας το λίγο ανοιχτό για περίπου 10-15 λεπτά.
5 λεπτά πριν ετοιμαστούν προσθέτω τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Παίρνω το ταψί και απλώνω μια στρώση από τη γέμιση μαζί με 2 ΚΣ ελαιόλαδο και περίπου λίγο νερό για να μην κολλήσει και καεί.
Τοποθετώ πάνω στη σειρά τις μελιτζάνες και πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα και το κεφαλοτύρι
Βάζω στο φούρνο πάλι στους 220°C για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να έχουν μαλακώσουν τελείως οι μελιτζάνες και να ροδίσει το τυρί.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Efi Economou !!!
