Γαρίδες με πιλάφι.
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες Νο3 με το κέλυφος1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
½ ποτηράκι του κρασιού ούζο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τις γαρίδες σε 3 φλιτζάνια νερό, με το ξίδι για 2 λεπτά. Σουρώνω και φυλάω το ζωμό τους.
Καθαρίζω τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν .
Ρίχνω την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύω και σβήνω με το ούζο.
Περιμένω 1 λεπτό να εξατμιστεί και βάζω και την σάλτσα ντομάτας, την μουστάρδα και τον ζωμό που είχα κρατήσει. Περίπου πρέπει να είναι 3,5 φλιτζάνια. Μόλις αρχίσει να βράζει , ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω και το αφήνω με ανοικτό καπάκι , περίπου στα 10 λεπτά και προσθέτω τις γαρίδες . Σιγοβράζω για άλλα 3-4 λεπτά, κλείνω την φωτιά και αφαιρώ την κατσαρόλα από το μάτι.
Σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το πιλάφι να τραβήξει για 10 λεπτά, πριν το σερβίρω.
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μα; Καίτη Νίνου !!!
