Εκμέκ κανταΐφι...
Εκμέκ καταΐφι για 40 νούμερο ταψί!!
700 γραμμ καταΐφι
250 γραμμ βούτυρο
300 γραμμ αμύγδαλα καβουρδισμένα
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια του νερού νερό
2 βανιλιες
Λίγες σταγόνες λεμόνι και μισό λεμόνι..
Το βραζω για 5_7 λεπτά.
Σαντιγί .. Ένα διπλό αλσα τοπ με το ανάλογο γάλα..
Κρέμα.
1.1/2 γάλα φρέσκο
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι μαλακό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
4 βανιλιες
80 γραμμ βούτυρο.
Εκτέλεση.
Το μισό γάλα στο μίξερ με τη ζάχαρη το αλεύρι και τα αυγά τα χτυπάμε για λίγο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι το υπόλοιπο γάλα.Ανακατευουμε καλά να μην μας κολλήσει μέχρι να πήξει.Και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και της βανιλιες..
Έχουμε ψήσει το καταΐφι να έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα ριχνουμε τα καρύδια και κρατάμε λίγα για το τέλος, προσθέτουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει , προσθέτουμε την κρέμα μας την σκέπαζουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσει στρώνουμε τη σαντιγύ και πασπαλιζουμε με το αμύγδαλα καβουρδισμένα και κερασάκι!!!
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Ουρανία Καρδάμη !!

