Header Ads

Header ADS

Μπάμιες με Χωριάτικο λουκάνικο





ΥΛΙΚΑ:

1κιλό μπάμιες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. Τζαγ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο φετούλες κομμένη
4 κου. σουπ. Ξύδι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 λουκάνικα κομμένα ροδέλες
Ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Όπως είναι από την κατάψυξη τις ρίχνω στην κατσαρόλα και τις πασπαλίζω εκείνη την ώρα με το ξύδι. Η γιαγιά μου και η μαμά μου τους έριχναν το ξύδι και τις έβαζαν στον ήλιο. Αυτό γίνεται για να ψηθεί η μπάμια με το ξύδι και να μην βγάλει σάλια.
Έτσι μου έλεγε η γιαγιά μου!!! Και όντως ισχύει….
Σε κατσαρόλα ρίχνω το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο, να μαραθούν λίγο και ρίχνω το λουκάνικο να τσιγαριστεί.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτω τις μπάμιες και τις σοτάρω για άλλα 5΄.
Προσπαθώ να μην ανακατεύω με κουτάλα, αλλά να κινώ την κατσαρόλα πέρα δώθε και με μικρές αναταράξεις, να ανακατεύω τις μπάμιες, για να μην λιώσουν.
Προσθέτω άλλες 1-2 κουταλιές ξύδι και σε 2΄ρίχνω την ντομάτα και ζεστό νερό … περίπου 1΄κ1/2 ποτήρι.
Ρίχνω το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά.
Σε 20΄ περίπου ρίχνω τον μαϊντανό και σε 1/4 οι μπάμιες, είναι έτοιμες.
Η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει και να μην έχει πολλά υγρά.
Βγάζω τη κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνω το φαγητό για 10΄να ξεκουραστεί, να ποιεί όλα τα υγρά του και να πέσει η θερμοκρασία.
Σερβίρω με τυρί φέτα και φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι …!!!

Καλή Επιτυχία !!

Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Καίτη Νίνου  !!
Από το Blogger.