Σαλάτα Γουρουνάκι με τριβελάκι
Υλικά:
250 γραμμ. τριβελάκι (ζυμαρικό) βρασμένο1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
1 φλιτζάνι τσαγιού ρεγκάτο ή κασέρι σε καρέ
1 φλιτζάνι τσαγιού πάριζα σε καρέ
2 κουτ. σουπ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
6-7 Αγγουράκια τουρσί κομμένα ροδελίτσες
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1κ΄1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα Light
4-5 κουτ. σουπ. Κέτσαπ
1/2 λεμόνι , το χυμό του
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι…. αν έχουμε ….αλλιώς μαύρο.
Διακόσμηση :
3 κομμάτια πάριζα πάχος 1/2 εκατοστό,
για την διακόσμηση των αυτιών, της μύτης και της ουράς
2 ελιές για μάτια (αφαιρώ κουκούτσι)
1 αγγούρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βράσω το τριβελάκι μου, το σουρώνω και το πλένω με κρύο νερό και το βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.Βάζω σε μπολ το τριβελάκι και αφού έχω κόψει όλα τα υλικά σε κομμάτια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα προσθέτω, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμόνι και ανακατεύω πολύ καλά.
Δοκιμάζω να δω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι και συμπληρώνω.
Σε μικρό μπολ ανακατεύω, το γιαούρτι με την μαγιονέζα και την κέτσαπ.
Πρέπει το μίγμα αυτό να έχει ροζ χρώμα, αν δεν είναι ροζ …ρίχνω λίγο κέτσαπ ακόμα.
Κρατάω από αυτό το μίγμα το μισό και το υπόλοιπο το ανακατεύω με το τριβελάκι και τα άλλα υλικά.
Σε μια πιατέλα μακρόστενη βάζω την σαλάτα και προσπαθώ να κάνω το σώμα του Γουρουνιού.
Από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μίγμα και στρώνω ώστε να γίνει το ροζ δέρμα του γουρουνιού.
Κόβω από τα κομμάτια πάριζας που έχω, 2 αυτιά (τριγωνικά), μια μύτη(στρογγυλή) και μια λεπτή στριφτή ουρά.
Στην μύτη κάνω 2 τρύπες με ένα καλαμάκι πλαστικό.
Βάζω και 2 μάτια από ελιά χωρίς κουκούτσι και κόβω το αγγούρι ροδέλες και το βάζω γύρω γύρω ….μπορώ να βάλω αντί για αγγούρι, μαρούλι.
Τοποθετώ την σαλάτα μου στο ψυγείο για να παγώσει, μέχρι την ώρα που θα σερβίρω.
Καλή επιτυχία !!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Καίτη Νίνου !!
