Header Ads

Header ADS

Cheece Cake !!



Υλικά για τη βάση: 

250 γραμ. μπισκότα τύπου Digestive
120 γραμ. βιτάμ
Υλικά για κρέμα : 600 γραμ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
Υλικά για επικάλυψη :
300 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Τρίβω στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη .
Τα βάζω σε μπολ και λιώνω το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ανακατεύω μαζί με τα μπισκότα.
Αδειάζω σε ταψί ή πυρέξ και πιέζω με την παλάμη μου όλη την επιφάνεια να γίνει όσο πιο συμπαγής γίνεται . Αυτή είναι η βάση. Το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Σε μπολ ανακατεύω με τον αυγοδάρτη το τυρί με το γάλα και το λεμόνι , μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζω την κρέμα πάνω στην βάση από το τριμμένο μπισκότο και με μια σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει η κρέμα . Ανακατεύω το κορν φλάουρ μέσα στο κονιάκ .
Σε κατσαρολάκι βάζω την μαρμελάδα και ρίχνω το κονιάκ με το κορν φλάουρ και αφήνω στη φωτιά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα (όχι βράσιμο)…περίπου 6 λεπτά . Βγάζω από την φωτιά αφήνω να κρυώσει καλά, το στρώνω πάνω από την κρέμα και το ξανά βάζω πάλι στο ψυγείο ….
Καλή επιτυχία !!!!!!!
 Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου !!

Από το Blogger.