Header Ads

Header ADS

ΡΥΖΟΓΑΛΟ !



ΥΛΙΚΑ 

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
8 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανιλια
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Πλένω καλά το ρύζι και το ρίχνω μαζί με το νερό σε μία κατσαρόλα και τ'αφήνω να πάρει βράση.Μετα χαμηλωνω την φωτια και τ' αφήνω να σιγοβράσει, μέχρι ν' απορροφήσει όλο το νερό. Που και που ανακατευω για να μην πιασει το ρυζι.
Αδειάζω το ρύζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτω 7 φλυτζανια γαλα και τ' αφήνω να πάρει βράση.
Στο 1 φλυτζανι γαλα που μενει διαλυω μεσα το κορν φλαουρ και το προσθέτω λίγο-λίγο μέσα στο γάλα που βράζει, ανακατεύοντας διαρκώς με την τρυπητή κουτάλα. Προσθέτω την ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να πήξει καλά το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε συνέχεια όλο αυτό το διάστημα για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο στον πάτο της κατσαρόλας και καποια στιγμη χαμηλωνουμε και την φωτια μας. Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο με μεμβράνη από πάνω και όταν σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Καλη επιτυχια !!

Τη συνταγη μας την εστειλε η  Αγγελική Βαλλιάνου  !!
Από το Blogger.