Header Ads

Header ADS

Σνίτσελ χοιρινό


ΥΛΙΚΑ 


6 φέτες σνίτσελ χοιρινές χτυπημένες με σφυρί και κομμένες λεπτές το πολύ 5 εκ.
3 αυγά
2 φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη
Μοσχοκάρυδο 1/4 κ. του γλυκού
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Πιπέρι - αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Πρώτα στεγνώνω το κρέας να μην έχει υγρά , με χαρτί κουζίνας.
Σε μία πιατέλα ανακατεύω την φρυγανιά με το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Σε μπολ, χτυπάω τα αβγά.
Βουτάω ένα ένα τα κομμάτια κρέατος στο μπολ με το αυγό και μετά στην πιατέλα με το μείγμα της φρυγανιάς με τα καρυκεύματα, έτσι ώστε η κάτω μεριά του κρέατος να κολλήσει από φρυγανιά.
Το γυρνάω και από την άλλη πλευρά να κολλήσει και το βάζω σε πιατέλα στην άκρη.
Επαναλαμβάνω έτσι όλα τα κομμάτια κρέατος. Βάζω στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σταθεί καλά το μείγμα και να ανακατευτούν οι μυρωδιές από τα καρυκεύματα .
Βάζω λάδι σε ένα τηγάνι (τόσο ώστε να μην καλύψει τα σνίτσελ όταν τα βάλουμε μέσα) και το αφήνω να ζεστάνει αρκετά σε δυνατή θερμοκρασία. Τοποθετώ 2 σνίτσελ στο τηγάνι αφού έχει κάψει το λάδι. Δεν βάζω πολλά κομμάτια γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Σε 3 λεπτά τα γυρίζω από την άλλη μεριά, αφού πρώτα ψηθούν από αυτή την πλευρά. Χαμηλώνω λίγο την φωτιά για να μην καούν και μόλις γίνουν τα βγάζω και βάζω τα άλλα 2 σνίτσελ. Επαναλαμβάνω μέχρι να τα τηγανίσω όλα. Τα παιδιά μου θέλουν και λεμόνι από πάνω …..εγώ όχι .
Αυτές είναι προτιμήσεις του ουρανίσκου …..
Συνοδεύονται με σαλάτα, πιλάφι ή πουρέ .

Καλή επιτυχία !!!!!!!

Τη συνταγη μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου
 

Από το Blogger.