ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΥΛΙΚΑ .
1 Μορφατ σε κουτι45 κομμάτια περίπου σαβαγιάρ
4 αυγά (ασπράδια)
3 κ.γ. κονιάκ
1 κουτί της σαντιγί ζάχαρη + 1 κ.σ. ακόμα
2 κουβερτούρες (κρατάω το ένα πλακίδιο)
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα φρέσκο
τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ την σαντιγί για 10 λεπτά και ρίχνω την ζάχαρη τμηματικά και συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε άλλο δοχείο χτυπάω τ' ασπράδια με το μίξερ, να γίνουν μαρέγκα και προσθέτω στο δοχείο με την σαντιγί τις βανίλιες και το ένα κουταλάκι κονιάκ και χτυπάω για 3 λεπτά περίπου. Διαλύουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, χωρίς να την αφήσουμε να κρυώσει τελείως (να είναι χλιαρή προς το ζεστο). Στο δοχείο με την σοκολάτα προσθέτω το 1/3 σαντιγί και ανακατεύω. Σ' ένα μπολ βάζω το γάλα, 2 κ.γ. κονιάκ και 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύω. Σε μία πιατέλα βάζω μία στρώση μπισκότα, αφού τα βουτήξω πρώτα στο γάλα, από πάνω την σοκολάτα και μετά πάλι μία στρώση μπισκότα και από πάνω την άσπρη κρέμα. Τρίβω το πλακίδιο κουβερτούρας στον τρίφτη και βάζω αν θέλω και καρύδι τριμμένο.Καλη επιτυχια !!
Τη συνταγη μας την εστειλε η Αγγελική Βαλλιάνου
