ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά:
7 αυγά2 φλυτζάνες τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνες τσαγιού καρύδια
2 φλυτζάνες τσαγιού ηλιέλαιο
3 φλυτζάνες τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζάνα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέκιν
1/2 ποτήρι κρσιού κονιακ
1 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
1 φλυτζάνα τσαγιού γάλα φρέσκο
ΣΙΡΟΠΙ
5 φλυτζανιες τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανια νερο
1 ξυλακι κανελα
1 φλουδα λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνω πρωτα το σιροπι για να ειναι χλιαρο. Βαζω ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα και απο την ωρα που παιρνει βραση το αφηνω 5-6 λεπτα. Τρίβω τα καρυύδια στο multi οσο χοντρα τα θελουμε...Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα. Σε μια λεκανη βαζουμε το σιμιγδαλι τα καρυδια την κανελα το γαρυφαλο το μπεικιν και την σοδα. Στο μιξερ χτυπαμε το λαδι με την ζαχαρη και αφου χτυπηθουν ριχνω τα κροκαδια μετα το κονιακ το γαλα και μετα το μειγμα αυτο το ριχνω στην λεκανη με το σιμιγδαλι τα καρυδια κ.τ.λ. και ανακατευουμε... Στο τελος ριχνουμε σιγα σιγα λιγη μαρεγκα λιγο αλευρι μεχρι να τελειωσουν αυτα τα δυο υλικα και τα ανακατευουμε με μια μαριζ. Βουτυρωνω ενα ταψι ριχνω ολο το μειγμα μεσα και ψηνω στους 175 στις αντιστασεις για 1 ωρα περιπου αναλογα παντα με τον φουρνο...Οταν την βγαλουμε απο τον φουρνο την χαραζουμε σε οποιο σχημα θελουμε και σιροπιαζουμε...Καλη επιτυχια !!
τη συνταγη μας την εστειλε η Αγγελική Βαλλιάνου !!!

