Header Ads

Header ADS

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΤΟΥΡΤΑ !!





ΥΛΙΚΑ 


για το παντεσπανι: 7 αβγα, 1,5 φλ. τσαγιου αλευρι γοχ, 1 φλ. τσαγιου ζαχαρη, 3 κουτ. κακαο, 1 φακ. μπεικιν, 2 βανιλιες, και 1 κουπα σπορελαιο. χτυπάμε τα αβγα με τη ζαχαρη στο μιξερ για 8-10 λεπτα σε δυνατη ταχυτητα και επειτα ριχνουμε τις βανιλιες και σιγα σιγα το αλευρι, το κακαο και το μπεικιν (κοσκινισμένα) και ανακατεύουμε απαλα με μια σπατουλα. τελος και το σπολελαιο. ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθουν τα υλικα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

εχουμε στρωσει με λαδοκολα και βουτυρωσει δυο ταψακια διαμετρου 25εκ. και μοιραζουμε το μειγμα. ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 175β για μιση ωρα. γινονται δυο χοντρούτσικα παντεσπανι.

ΣΙΡΟΠΙ 

βραζουμε 1 κουπα νερο με 3/4 κουπας ζαχαρη για 2-3 λεπτα, σβηνουμε και αρωματίζουμε με ότι λικερ θελουμε. εγω εβαλα ροδι.
σιροπιάζουμε ελαφρα με πινελο τα παντεσπανι (κρυα και τα δυο)(εγω δεν το εβαλα ολο το σιροπι).

ΚΡΕΜΕΣ 

 εκανα μια σοκολατενια: ετοιμη κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα που χτυπησα με 450γρ κρυο γαλα και
μια ασπρη: γκαρνι σαντιγυ με μια συσκευασια τυρι κρεμα.
διακοσμούμε όπως μας αρεσει. !!!
Καλη επιτυχια !!

Τη συνταγη μας την εστειλε η  Rena Mokoy !!!!


Από το Blogger.