Header Ads

Header ADS

Ραβανί της μαμάς






Περιγραφή
Ενα αφρατο ραβανι της μανουλας μου, σκετη απολαυση.

ΥΛΙΚΑ 



1 1/3 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
1 1/3 φλιτζανι τσαγιου φαριναπ
1 1/3 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
1/2 φλιτζανι τσαγιου γαλα
5 αυγα
1/2 κ.γ. αλατι
1 βανιλια
Λιγη μαστιχα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτηρια ζαχαρη
2 1/2 ποτηρια νερο
5 κ.σ. βουτυρο
Χυμο απο ενα λεμονι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Πώς το κάνουμε:
1. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη στο μιξερ για 10'.
2. Ριχνουμε λιγο-λιγο το γαλα και ανακατευουμε απαλα μεσα στο μειγμα το αλευρι με το σιμιγδαλι, τη βανιλια, τη μαστιχα και το αλατι.
3. Βαζουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50'.
ΣΙΡΟΠΙ
1. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και βραζουμε το σιροπι για 5'.
2. Οταν ετοιμαστει περιχυνουμε το γλυκο που εχουμε αφησει να κρυωσει.
3. Στο τελος κοβουμε το ραβανι σε μεριδες.
Καλη επιτυχια !!
 Τησυνταγη μας την εστειλε η Euridiki Kanatseli
 
Από το Blogger.