Header Ads

Header ADS

Kρέμα λεύκης σοκολάτας !!!





ΥΛΙΚΑ      

Για την κρεμα, μαριναρουμε 3 πορτοκαλια φιλετα σε 130γρ χυμο πορτοκαλι, 10γρ χυμο λεμονι, 80γρ ζαχαρη, 1 κανελα ξυλο, 10 σπορακια καρδαμο σπασμενα, 1 κ.σ. κολιανδρο, το σιροπι αυτο το βραζουμε και αφου κρυώσει λιγο βαζουμε τα φιλετα και μαριναρουμε για 2 ωρες εκτος ψυγειου.

Για την κρεμα,

225γρ κρ. γαλακτος, 225γρ γαλα, 270γρ λευκη σοκολατα, 5 κροκοι αβγων, 50γρ ζαχαρη, 30γρ ελαιολαδο, στικ βανιλιας.
Χτυπαμε κροκους με ζαχαρη, βραζουμε κρ.γαλακτος με γαλα και βανιλια, στους 81 βαθμους κελσιου, ή λιγο πριν παρει βρασει αποσυρουμε, ριχνουμε στους κροκους σιγα σιγα, και μετα προσθετουμε την σοκολατα και το λαδι. Βαζουμε σε μπολ να παγωσει και πριν σερβιρουμε βαζουμε 3 φιλετα πορτοκαλιου και δυοσμο.
Την συνταγη μας την εστειλε η  Eleftheria Triantafilopoulou
 
Από το Blogger.