Ζυμη για κρουασανακια ,τυροπιτακια
Η καλυτερη ζυμη για κρουασανακια ,τυροπιτακια ,ζαμπονοτυροπιτακια και οχι μονο !!!
1/2 κουπα τσαγιου σπορελαιο
1 αυγο
1 φακελακι μαγια
1 κ.σ ζαχαρη
1 κ.γ αλατι
αλευρι οσο παρει να μην κολλαει η ζυμη μας .
Για την γεμιση βαζει οτι θελει ο καθενας , εγω για τα κρουασαν εβαλα ζαμπον και τυρι, για τα μακροστενα εβαλα φετα ,ντοματα ,ριγανη και πιπερια πρασινη !!!
Καλη επιτυχια !!!
Η συνταγη ειναι της φιλης μου Μελαχροινη Δριλη !!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κουπα τσαγιου γαλά χλιαρο1/2 κουπα τσαγιου σπορελαιο
1 αυγο
1 φακελακι μαγια
1 κ.σ ζαχαρη
1 κ.γ αλατι
αλευρι οσο παρει να μην κολλαει η ζυμη μας .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο γαλα , προσθετουμε και τη ζαχαρη,ανακατευουμε καλα και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα την αφηνουμε να φουσκωσει...Και η ζυμη μας ειναι ετοιμη !!!Για την γεμιση βαζει οτι θελει ο καθενας , εγω για τα κρουασαν εβαλα ζαμπον και τυρι, για τα μακροστενα εβαλα φετα ,ντοματα ,ριγανη και πιπερια πρασινη !!!
Καλη επιτυχια !!!
Η συνταγη ειναι της φιλης μου Μελαχροινη Δριλη !!!

