Header Ads

Header ADS

Πάστα Φλώρα


Υλικά 

1 Βιτάμ
3 αβγά
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 φαρίνα
350 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
5-6 κουταλιές της σούπας τρούφα

Εκτέλεση

Ανακατεύω το βούτυρο με την ζάχαρη και κατευθείαν τα αβγά. Ανακατεύω με τον αβγοδάρτη και ρίχνω και το κονιάκ. Σιγά σιγά ρίχνω και το αλεύρι, μαζί με τις βανίλιες. Ζυμώνω τώρα με το χέρι . Γίνεται ένα πολύ μαλακό ζυμάρι. Κρατάω από το ζυμάρι λίγο, όσο ένα μέτριο πορτοκάλι στο μέγεθος, για να κάνω τα αστέρια ή λωρίδες για την διακόσμηση. Απλώνω σε ταψί το ζυμάρι και από πάνω στρώνω την μαρμελάδα φράουλα (την έχω φτιάξει μόνη μου). Μπορείτε να βάλετε ότι γεύση μαρμελάδα θέλετε ή έχετε. Τέλος το ζυμαράκι που κράτησα του ρίχνω λίγο αλευράκι και το ζυμώνω να στέκεται πιο καλά και του πρόσθεσα, τρούφα. Κάνω τα αστεράκια με κουπ και τα βάζω, πάνω από την μαρμελάδα και πάνω στα αστέρια έριξα λίγο τρούφα, για την τσαχπινιά !!!!.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45΄.

Την συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου
Από το Blogger.