Header Ads

Header ADS

Ιμάμ μπαϊλντί



ΥΛΙΚΑ


8 μελιτζάνες Τσακώνικες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
5 - 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
7 - 8 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
1 δαφνόφυλλο
1/4 κουτ. Γλυκού κανέλα
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Πλένω τις μελιτζάνες και κόβω την άκρη με το κοτσάνι. Κόβω μια πολύ λεπτή φέτα από πάνω σαν καπάκι, από τη μία πλευρά και κάνω δύο παράλληλες βαθιές χαρακιές, κατά μήκος στην μελιτζάνα. Βάζω μπόλικο αλάτι και τις αφήνω αρκετή ώρα, σε μεγάλο μπολ , να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν . Κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω την ντομάτα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι, κανέλα και αφήνω τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να δέσει, 15 λεπτά περίπου. Αφαιρώ τη δάφνη και προσθέτω το μαϊντανό και το δυόσμο . Ξεπλένω καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζω, πιέζοντας τις ελαφρά.
Πρέπει να φύγουν καλά τα νερά για να μην πιτσιλάει στο τηγάνι και καώ. Τηγανίζω τις μελιτζάνες την περισσότερη ώρα από την κομμένη πλευρά. Τις τοποθετώ σε ταψάκι και τις γεμίζω με την σάλτσα του κρεμμυδιού . Ότι περισσέψει το ρίχνω γύρω γύρω από τις μελιτζάνες και από πάνω .Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου για 20' - 25' μέχρι να ροδίσει το ιμάμ μπαϊλντί και να μείνει με το λάδι του.

Καλή επιτυχία !!!!!!!!
Σερβίρω με μπόλικο Τυρί Φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί ...

Την συνταγη μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου
 
Από το Blogger.