Header Ads

Header ADS

Μπακλαβάς!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ .


Ο μπακλαβάς είναι φτιαγμένος με ελαιόλαδο σύμφωνα με οδηγίες της πεθεράς μου. Κάποια υλικά είναι λίγο στο περίπου, με το μάτι που λένε... Χρειαζόμαστε 1 κιλό φύλλο κρούστας, 600 γρ καρύδι ή μπορούμε να το μοιρασουμε με αμύγδαλο τριμμένα. Ανακατεύουμε το καρύδι με 1 κουταλιά σούπας κανέλα, 1 κουταλιά γλυκού γαρίφαλο, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Λαδωνουμε το ταψί, στρώνουμε 3 ή 4 φύλλα κάτω κ κρατάμε άλλα τόσα για πάνω.Ριχνουμε τα υλικά κ βάζουμε ένα ένα τα φύλλα εναλλάξ με τα καρύδια. Όταν βάλουμε κ τα τελευταία φύλλα κόβουμε κομμάτια σε ρόμβους μέχρι κάτω, βάζουμε γαρίφαλο κ ρίχνουμε ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει σχεδόν καυτό περίπου 1 ποτήρι κ προσέχουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα κ 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο κ προσέχουμε βέβαια το χρώμα του φύλλου.
Για το σιρόπι θέλουμε 1 κιλό ζάχαρη, περίπου 3 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλας, φλούδα λεμονιού κ 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού. Βράζουμε 8 με 10 λεπτά. Σιροπιαζουμε κ το ένα από τ α δύο είναι κρύο κ το άλλο ζεστό.

Τη συνταγη μας την εστειλε  η  Γεωργία Παγανιά
 

Από το Blogger.