ΝΤΟΝΑΤΣ
ΣΥΝΤΑΓΉ
ΥΛΙΚΆ
2 ποτήρια νερό χλιαρo
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υγρά υλικά σε μεγάλη λεκανίτσα. Προσθέτω και το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια να γίνει μια ωραία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει καλά!
Ανοίγω ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια όχι πολύ λεπτό.
Κόβω πρώτα το μεγάλο κύκλο με κουπάτ και ύστερα το μικρό με καπάκι από μπουκάλι.
Η ζύμη που περισεύει τη ξαναζυμώνω και κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει. Αφήνω τα ντόνατς πάνω σε αλευρωμένο τραπεζομάντηλο να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι ελαφρύ.
Στο τηγάνι διπλασιάζονται σε όγκο γι αυτό μην ανησυχείτε αν σας φαίνονται λεπτά.
Μόλις τα βγάλω τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί και κάνω την επικάλυψη!
Για γλασο ζάχαρη άχνη λίγες σταγόνες νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Η συνταγη ειναι Σωκρατης Μαρία Ντεκας
