ΜΗΛΟ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Ειναι ευκολη συνταγη, υπεροχο σαν επιδόρπιο με γιαουρτι ή παγωτο!!
ΜΗΛΟ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Καθαριζουμε κιλο μηλα και τα κοβουμε σε φετες.. Τα βαζουμε σε μπωλ και τους ριχνουμε το χυμο απο 1 ζουμερο λεμονι.
Βαζουμε στη κατσαρολα 1 κιλο ζαχαρη 1 μιση ποτηρι νερο 2 βανιλιες και 1 ξυλο κανελα. Αφηνουμε να βρασουν 5 λεπτα..
Ριχνουμε τα μηλα και βραζουμε 5 λεπτα.
Την αλλη μερα ριχνουμε σιροπι γρεναδινης (εβαλα 1 ποτ. κρασιου) οση θελουμε και το ξαναβραζουμε 5 λεπτα. Στο τριτο βρασιμο δενει το γλυκο μας..
Αν θελουμε μπορουμε να παραλειψουμε τη γρεναδινη και να το κρατησουμε ξανθο!
Δεν διαφερει πολυ στη γευση μονο στην εμφανιση..
Επισης με τον ιδιο τροπο κανω και το κυδωνι!!
Η συνταγη ειναι της Ρουλα Λυρου
