ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Παίρνουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι αφαιρούμε το κόκκινο μέροςκόβουμε σε λωρίδεςή πιο μεγάλα κομμάτια και καθαρίζουμε
την πράσινη μερια.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3lt νερό, με 6 κουταλιές ασβέστη σκόνη ανακατεύουμε πολύ καλα μεχρι να δυαλυθεί ο ασβέστης
και τοποθετούμε τις φλούδες για 2 ώρες.
Μετά 2 ώρες στραγγίζουμε τις φλόυδες και τιςπλένουμε πολύ καλά
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας με 6 ποτήρια νερό 1 1/2 kg ζάχαρη το βράζουμε για 10 λεπτά προσθέτουμε τα κομμάτια του φρούτου
καιτο βράζουμε για 20 λεπτά.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε 2 βανίλιες τον χυμό από ενα λεμόνι και το βράζουμε για ακόμη 15 λεπτά
αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΆ!!!
Παίρνουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι αφαιρούμε το κόκκινο μέροςκόβουμε σε λωρίδεςή πιο μεγάλα κομμάτια και καθαρίζουμε
την πράσινη μερια.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3lt νερό, με 6 κουταλιές ασβέστη σκόνη ανακατεύουμε πολύ καλα μεχρι να δυαλυθεί ο ασβέστης
και τοποθετούμε τις φλούδες για 2 ώρες.
Μετά 2 ώρες στραγγίζουμε τις φλόυδες και τιςπλένουμε πολύ καλά
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας με 6 ποτήρια νερό 1 1/2 kg ζάχαρη το βράζουμε για 10 λεπτά προσθέτουμε τα κομμάτια του φρούτου
καιτο βράζουμε για 20 λεπτά.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε 2 βανίλιες τον χυμό από ενα λεμόνι και το βράζουμε για ακόμη 15 λεπτά
αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΆ!!!
Η συνταγη ειναι της Betty Bettoula.
