ΡΟΛΑΚΙΑ
Υλικα για τη ζυμη
2 κουπες αλευρι γοχ
Μιση κουπα και λιγο παραπανω χλιαρο νερο
Μια κ γ ξηρη μαγια
Μια κ γ ζαχαρη
Μιση κουπα και λιγο παραπανω χλιαρο νερο
Μια κ γ ξηρη μαγια
Μια κ γ ζαχαρη
Για τη γεμιση
Ενα μηλο ψιλοκομενο
2 κ σ κανελα
5 κ σ ζαχαρη καστανη η λευκη
Βουτυρο μαλακο,η βιταμ να αλοιψουμε εσωτερικα το φυλλο και λιγο εξτρα για αλοιμα στα ρολακια πριν ψηθουν
Ενα μηλο ψιλοκομενο
2 κ σ κανελα
5 κ σ ζαχαρη καστανη η λευκη
Βουτυρο μαλακο,η βιταμ να αλοιψουμε εσωτερικα το φυλλο και λιγο εξτρα για αλοιμα στα ρολακια πριν ψηθουν
ανακατεψα τα υλικα της ζυμης,ζυμωσα λιγο και αφησα σκεπασμένη τη ζυμη διπλα στο τζακι(αφου τη ζυμωσα τη ζυμη ,με τα υλικα της ζυμης,😂😂😂😂,δεν πιστευω να μην εγινα κατανοητή.
Εκοψα ενα μηλο μικρα κοματακια
Προσθεσα 2 κ σ κανελα και 5 κ σ ζαχαρη καστανη
Ανοιξα ενα μακροστενο φυλλο, το πασαλειψα με βουτυρο( βαζετε και βιταμ αν θετε) και προσθεσα τα μηλοκανελοζαχαρα
Εκανα ενα μακροστενο ρολο και εκοψα σε κοματια
Απο πανω τους αλοιψα με λιγο εξτρα βουτυρο
Τα εβαλα σε λαδωμενο και πασπαλισμένο με λιγο ψιλο σιμιγδαλι ταψι
Εψησα σε αερα στους 200
Εκανα και λιγο γλασο με αχνη και νερο
Εκανα ενα μακροστενο ρολο και εκοψα σε κοματια
Απο πανω τους αλοιψα με λιγο εξτρα βουτυρο
Τα εβαλα σε λαδωμενο και πασπαλισμένο με λιγο ψιλο σιμιγδαλι ταψι
Εψησα σε αερα στους 200
Εκανα και λιγο γλασο με αχνη και νερο
Η συνταγη ειναι της ειναι της Maria Ntelimara
