Header Ads

Header ADS

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



Καρυδόπιτα
Ύλικα:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι Fanta
5 αυγά
1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισμένα
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μία κουταλιά της σούπας σόδα (κοφτή)
Μία κουταλιά της σούπας κανέλλα
Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για το Σιρόπι :
5 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
Φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση :
Χτυπάμε το λαδι με την ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ περίπου για μία ώρα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει Καλά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντάς το για εφτά λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Περιχύνουμε το γλυκό μας (ζεστό το σιρόπι, κρύο το γλυκό)
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ   Betty Bettoula
Από το Blogger.