Header Ads

Header ADS

ΝΤΟΝΑΤΣ

   ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι μαγιά στιγμης
4 φλυτζανια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζανιού χλιαρό νερο
3/4 φλιτζανιού χλιαρό γαλα
1/4 φλιτζανιού ζαχαρη
1 κουταλάκι αλατι
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμενο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τη μαγιά στιγμης με το αλεύρι και χλιαρό νερο. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για να γίνει μια ζύμη μαλακια και ελαστική, που να μην κολλάει. Σκεπάστε την και αφήστε τη να διπλασιάσει σε όγκο. Ξαναζυμωστε την μερικά λεπτά και ανοίξτε τη σε αλευρωμενη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 Χιλ. Κόψτε με ένα ποτήρι δίσκους 6 εκ βουτωντας σε αλεύρι για να μην κολλάει στη ζύμη. Με το βιδωτο καπάκι ενός μπουκαλιού αφαιρεστε μικρούς δίσκους από το ν κέντρο. Αραδιαστε τα δακτυλίδια σε αλευρωμενη πετσετα σε μια λαμαρίνα, σκεπάστε τα κι αφήστε τα σε υγρό και ζεστό μέρος, να διπλασιασθουν σε όγκο. Ψήστε τα λίγα λίγα σε φριτέζα στους 180 °C ή σε μπόλικο καυτό λάδι ροδιζοντας τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Ακουμπηστε τα σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
75 γραμμ κουβερτούρα λιωμένη
1 φλιτζανι ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές γάλα ή κονιάκ και ανακατέψτε καλά.
ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Ανακατέψτε 1 φλιτζανακι ζάχαρη άχνη λίγη βανιλια 2 κουταλιές γάλα.
Για τα ρολάκια έβαλα κανέλα! Και στις πατούσες Σταφίδα.
Όταν ήταν ζέστα έριξα το γλασσο βανίλιας.
Καλή σας ευτυχία.
Η συνταγη ειναι της Ουρανια Καρδαμη.
Από το Blogger.