Header Ads

Header ADS

ΣΠΑΝΑΚΌΠΙΤΑ





Αγαπημένο μου θέμα στη μαγειρική : ΠΙΤΕΣ!!
Για τη γεμιση
Διαλέγουμε φρέσκα πιτολαχανα(σπανάκι..
.σεσκουλα....λαπατα....μυρωνια....καυκαλιθρες...ανηθο....πρασο....κρεμμυδακια)και τα ψιλοκοβουμε.
Προσθέτουμε 300 γρ φέτα 1 αυγό 5κ.σ.λαδι και 2κ.σ.σιμιγδαλι χοντρό ή τραχανά...
Για το φυλλο
600 γρ αλευρι
Λίγο λαδι.... 3.κ.σ
Αλατι
2κ.σ.ξυδι
Νερο χλιαρό όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη.
Κανουμε 5 φύλλα.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί νο 38 2 φύλλα και ρίχνουμε τη μισή γέμιση. Βάζουμε ακόμα ένα φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
Από πάνω 2 φύλλα και λαδώνουμε.
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο 50 λεπτά 220β
Η συνταγη ειναι της Ρουλα Λυρου

Από το Blogger.