Header Ads

Header ADS

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ



Για την κρεμα
Βάζουμε σε μια κατσαρολιτσα να ζεσταθεί 600 γρ γάλα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε :
2 αυγά + 1 κροκο
2 κ. Σ. Κορν φλαουρ
3 κ. Σ. σιμιγδάλι ψιλο
3 βανιλιες
4 γεμ. Κ. Σ. Ζαχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε χτυπώντας με το σύρμα το γάλα στο μπωλ... το ανακατεύουμε καλά και το ξαναγύρνα ε όλο στην κατσαρόλα να πήξει..
Όταν βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 2 γεμάτες κ. Σ. Βούτυρο καλό και λίγο ξύσμα πορτοκαλι.
Αφηνουμε να κρυώσει η κρέμα..
Θα χρειαστούμε 2 συσκευασίες φύλλο Βηρυτου και 250 γρ βούτυρο.
Βουτυρώνουμε κάθε φορά 3 φύλλα τα κόβουμε σε 3 λουρίδες..
. Βάζουμε από 1κ.σ.κρεμα και τυλιγουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε 200β 50 λεπτά περίπου... Αντιστ.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτ. ζαχαρη
2 νερο
Λίγο χυμό λεμόνι και μια φλούδα.
Βράζουμε 10 λεπτά...
Καυτό το γλυκό κρύο το σιρόπι...
Η συνταγη ειναι της Ρουλα Λυρου

Από το Blogger.