Header Ads

Header ADS

ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ




Η λέξη σπετζοφάι προέρχεται από τη συνένωση της ιταλικής λέξης spezz(atino) για το κοκκινιστό με τη λέξη φαΐ. η ότι περιέρχεται από τη λέξη σπέτζες, όπως λένε τις πιπεριές σε διαφορα μερη.
ΥΛΙΚΑ :
Λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες(όσα θέλουμε).
Πιπεριές διάφορες(ό,ποιες και όσες θέλουμε).
2 Πράσα σε λεπτές ροδέλες μόνο το άσπρο
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ ή 4 ντομάτες και λίγο πελτε .
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 μελιτζάνα προαιρετικά
Ελαιόλαδο.
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σωταρουμε τα λουκάνικα και τα βγάζουμε στην άκρη.
Σωτάρουμε σε βαθι τηγάνι κρεμμύδι πράσο
τις πιπεριές
και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
μέχρι να μαλακώσει.
το κονκασέ ,σβηνω με κρασί, λίγο νερό, αλατοπίπερο.Ρίχνω τα λουκάνικα και αφήνω σε σιγανή φωτιά να βρασει.
Απλά κοιτάμε να μην έχει παραπήξει η σάλτσα
για να έχουμε και κάπου να υποβρυχιάσουμε την μπουκιά μας.
Πουρές: βραζω πατάτες χωρίς τη φλούδα τις πολτοποιω Ρίχνω αλατι, πιπέρι, 1κσ βούτυρο ,γάλα εβαπορέ, και 2 κσ κεφαλοτύρι.
Το σερβίρισμα του πουρέ έγινε με κορνε ζαχαροπλαστικής, πάνω εβαλα πιπεριές ,λουκανικα και πασπαλισα με μαϊντανό.
Η συνταγη ειναι της Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Από το Blogger.