Header Ads

Header ADS


ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ( BOUENO + ΚΑΡΑΜΕΛΑ)
ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΟΣ 24 CM
3 ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙΑ ΚΑΤΆ ΠΡΟΤΊΜΗΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΑ ( Εγώ είχα λευκά και τα χρησιμοποίησα)
ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΚΆΟ
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ κακάο
2-3 κ.σ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπρίκι και τα βράζουμε για 2 λεπτά . Αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα στην συναρμολόγηση θα προσθέσουμε το κονιάκ ( τελευταία στιγμή για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ)
ΚΡΕΜΑ BOUENO
1 ΚΟΥΤΆΚΙ Morfat φυτική σαντιγί
2 κ.σ γάλα εβαπορέ
150 γραμ νουτέλα
4 σοκολάτες bueno ( τριμμένες στο multi )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 10 λεπτά με 2 κ.σ γάλα εβαπορέ να αφρατέψει
Προσθέτουμε τη νουτέλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας
Στην συνέχεια ρίχνουμε τριμμένες τις 4 συσκευασίες bueno (2Χ4 8 στικάκια δηλαδή) και ανακατεύουμε. Την παγώνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Υλικά
½ κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο (200 γρμ.)
150 γρ τυρί κρέμα φιλαδέφεια
150 ml φυτική κρέμα KRETTORE ( πράσινο κουτί)
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα χτυπάω το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο γάλα.
Χτυπάω χωριστά την φυτική κρέμα με τη βανίλια σε σαντιγί και ενώνω τα 2 μίγματα. Την παγώνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.
3 κ.σ. σάλτσα καραμέλας της bonne mama ( θα την χρειαστούμε στην συναρμολόγηση )
GANACHE ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
Θα την κάνουμε στο τέλος γιατί την θέλουμε λίγο ρευστή όταν την ρίξουμε κατά την διαδικασία της συναρμολόγησης
100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρμ κρέμα γάλακτος ( ζωική όχι φυτική)
1κ.γ κοφτό βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από την φωτιά και σε ένα μπολ έχουμε βάλει την σοκολάτα τριμμένη ( για να λιώσει εύκολα) και ρίχνουμε την γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει .Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
300 γρμ χτυπημένη φυτική σαντιγύ για το γαρνίρισμα
2 ΚΟΥΤΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ για διακόσμηση ή ότι άλλο σας αρέσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι το τοποθετούμε στο τσέρκι . Παίρνουμε το σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε πρώτα την κρέμα μπουένο. Έπειτα παίρνουμε το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζουμε προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλας και στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα καραμέλας. Τέλος τοποθετούμε και το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και ρίχνουμε την ganache σοκολάτας. Την παγώνουμε αρκετά ( εγώ την έκανα από το προηγούμενο βράδυ ) . Αφού παγώσει η τούρτα την καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγί για να κολλήσουν τα πουράκια . Έπειτα χρωμάτισα την σαντιγί και γαρνίρισα την τούρτα.
Η συνταγη ειναι της Euridiki Kanatseli

Από το Blogger.