Τουρτα βανιλια σοκολατα
Παντεσπανι
4 αυγα μεγαλα χωρισμενα
Μιση κουπα αλευρι ( η κοκκινη του νεσκαφε)
Μιση κουπα κακαο
Μια κουπα ζαχαρη
Βανιλια
15 γρ baking powder
Χτυπαμε τα ασπραδια με λιγο αλατι και τη μιση ζαχαρη σε μαρεγκα.
Χτυπαμε τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη και τη βανιλια. Ενωνουμε τα δυο μιγματα απαλα με σπατουλα και προσθετουμε το αλευρι και το baking σε 3 δοσεις ανακατευοντας με τη σπατουλα με προσοχη να μη χασει τον ογκο. Εγω προτιμω να ψηνω τις βασεις ξεχωριστα. Σε φορμα λαδωμενη και ντυμενη με χαρτι φουρνου των 26 εκατοστων βαζουμε 170 γρ ζυμης και ψηνουμε για 13 λεπτα στους 180 σε προθερμασμενο φουρνο. Επαναλαμβανουμε με την υπολοιπη ζυμη.
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα οι βασεις.
Κρεμα ζαχαροπλαστικης βανιλια
1 λιτρο γαλα φρεσκο
12 κροκους
300 γρ ζαχαρη
80 γρ corn flour
2 βανιλιες
Βαζουμε το γαλα να ζεσταθει σε μια μεγαλη κατσαρολα. Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη και τη βανιλια και μετα το corn flour.
Το ενωνουμε με το γαλα και σε σιγανη φωτια ανακατευουμε μεχρι να πηξει.
Το βαζουμε σε ενα σκευος χαμηλο και φαρδυ σκεπασμενο με μεμβρανη , να ακουμπαει πανω στην κρεμα για να μην κανει κρουστα.
Κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα.
500ml γαλα φρεσκο
6 κροκους
150 γρ ζαχαρη
40 γρ corn flour
1 βανιλια
100 γρ σοκολατα μαυρη κομμενη σε κομματακια.
Η διαδικασια ειναι οπως στην βανιλια. Μονη διαφορα ειναι οτι μολις την τραβηξουμε απο τη φωτια ριχνουμε τη σοκολατα και ανακατευουμε. Η σοκολατα θα λιωσει απο τη θερμοκρασια της κρεμας. Σκεπαζουμε και στο ψυγειο μεχρι να κρυωσουν πολυ καλα.
Γλασο σοκολατας
200ml κρεμα γαλακτος
200 γρ. Σοκολατα μαυρη ψιλοκομμενη
20 γρ βουτυρο
20 γρ μελι
Ζεσταινουμε την κρεμα με το βουτυρο και τα ριχνουμε στη σοκολατα με το μελι. Ανακατευουμε δυνατα μεχρι να λιωσει εντελως η σοκολατα . Το αφηνουμε να παει στους 37 βαθμους ανακατευοντας καθε τοσο για να μην κανει κρουστα.
Οταν βγαλουμε τις κρεμες απο το ψυγειο τις χτυπαμε λιγο για να αφρατεψουν.
Εβαλα δυο στρωσεις κρεμα βανιλια ( την πρωτη και την τελευταια )και στη μεση την κρεμα σοκολατα. Αντι για σιροπι εβαλα μαρμελαδα φρουτα του δασους. τη στρωνουμε καλα στην επιφανεια γιατι με αυτη την κρεμα το γλασο ειναι λιγο δυσκολο.. Τη βαζουμε στο ψυγειο για αρκετη ωρα η καλυτερα την προηγουμενη μερα και μετα την καλυπτουμε με το γλασο.
Τη μαρμελαδα τη φτιαχνω με φρουτα η φρεσκα η κατεψυγμενα αναλογα λιγη ζαχαρη και χυμο λεμονι. Θελει πολυ λιγο βρασιμο . Την αφηνω με λιγο ζουμι για να βρεξει και το παντεσπανι. Βαζω 100 150 γρ.ζαχαρη στο μισο κιλο φρουτα.
Η διακοσμηση εδω ειναι : το λουλουδι με σοκολατα λευκη που τη χρωματισα με κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης και τα υπολοιπα με μαυρη σοκολατα
Το λουλουδι το ειδα σε ενα βιντεο στο ιντερνετ και μετα αυτοσχεδιασα.
Την συνταγη μας την εστειλε η Lela Anastasopoulou
