Header Ads

Header ADS

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Για την ζύμη
• Αλεύρι 500 γρμ. περίπου (Για όλες τις χρήσεις και κίτρινο όσο πάρει)
• Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι του καφέ
• 3 κ.σ. γιαούρτι
• Νερό 1 ποτήρι χλιαρό περίπου
• Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού
Για την γέμιση
• 1/2 κιλό κολοκύθια, τριμένα στο τρίφτη με αλάτι να τα έχουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν
• 1/4 περίπου φέτα τριμμένη
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 3 αυγά
• λίγο άνηθο και μαιντανό ψιλ/μενο
• 3 κσ λάδι
• 3 κσ σιμιγδάλι ψιλό ( εγώ έβαλα τριμμένη φρυγανιά)
• πιπέρι
• 150 γρμ τυρί γκούντα ( μια μικρή χούφτα περίπου)
• ½ φλιτζάνι του καφέ ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο : Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο το γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Αλεύρι βάζουμε λίγο – λίγο τόσο όσο να γίνει μια όμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας οπότε το βλέπουμε στην πράξη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός ταψιού. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με την βοήθεια του πλάστη κι αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και στον πλάστη. Στρώνουμε το φύλλο μας στο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο (συνολικά θα ανοίξουμε 4 φύλλα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κάνουμε την γέμιση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κολοκύθι που είχαμε στο αλάτι αφού πρώτα το στύψουμε πολύ καλά. Ακολουθούν με την σειρά όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψί μας.
Ανοίγουμε δυο φύλλα μεγαλύτερα από το ταψί και στρώνουμε αφου λαδώσουμε ανάμεσα τους.
Βάζουμε την γέμιση.
Βάζουμε άλλα δυο φύλλα (λαδώνουμε), και σκεπάζουμε με τα τελευταία φύλλα. Εδώ έβαλα επάνω και λίγο βουτυράκι όπως βλέπετε
Το τελευταίο φύλλο το κάνω μεγαλύτερο και το κουνάω δεξιά αριστερά όταν το στρώνω να κάνει ζάρες.( Μας αρέσει )
Όταν τελειώσουμε γυρίζουμε τα πρώτα φύλλα (τα είχαμε αφήσει μεγαλύτερα, αν θυμάστε) στρίβοντας προς τα μέσα να κάνουν τραγανή την γωνία
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου ανάλογα ,με τον φούρνο σας μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα η πίτα μας.
Η συνταγη ειναι της  Euridiki Kanatseli

Από το Blogger.