Τουρτα Σοκολατα
F for Food
Για το παντεσπανι
Μια κουπα ζαχαρη,
Μια κουπα αλευρι
6 αυγα
Μια βανιλια
Μια πρεζα αλατι
2 κγ μπεικιν
Ψηνω σε αντιστασεις ,180 βαθμους
Εκανα διπλη δοση
Οταν κρυωσε το παντεσπανι ,το χωρισα σε τρια μερη
Εφτιαξα μια κουπα νες καφε παγωμενο , με ζαχαρη και λιγο κονιακ μεσα και ραντισα τους τρεις δίσκους .
Για γεμιση εφτιαξα κρεμες γιωτης
Μια στρωση κρεμα σοκολατα γιωτης και προσθεσα και ψιλοκομενες γκοφρέτες μεσα
Μια στρωση κρεμα βανιλια γιωτης με κοματακια σοκολατας με γευση φραουλα
Τελος εφτιαξα μια γκαναζ με 200 ml κρεμα γαλακτος και 300 γρ κουβερτουρα.
Τα σχεδιακια ειναι με λευκη σοκολατα,σαντυγι και μαρμελαδα φραουλα και εκανα λιγα βραχάκια καραμελα με χρωμα ζαχαροπλαστικης,μπλε και κιτρινο,βγηκε πρασινο.
Τις κρεμες τις δοκιμασα ,ηταν τελειες ,οταν κοπει θα σας πω ,εντυπωσεις για το σύνολο.
Στοιχησε 14 ευρω περιπου.
Τα βασικα υλικα που χρησιμοποιησα εκτος απο το παντεσπανι
Κουβερτουρα 300 γρ
Κρεμα γαλακτος 200 ml
Δυο σακουλακια κρεμα σοκολατα γιωτης,οχι στιγμης
Δυο σακ κρεμα βανιλια γιωτης ,οχι στιγμης
700 ml γαλα για τις κρεμες
Μια κ γ νες καφε
Μισο κιλο ζαχαρη,για παντεσπανι και κρεμες
Μια φυτικη σαντιγυ και λιγη αχνη
Ενα σακουλακι σταγονες σοκολατας με γευση φραουλα
Κρεμα γαλακτος 200 ml
Δυο σακουλακια κρεμα σοκολατα γιωτης,οχι στιγμης
Δυο σακ κρεμα βανιλια γιωτης ,οχι στιγμης
700 ml γαλα για τις κρεμες
Μια κ γ νες καφε
Μισο κιλο ζαχαρη,για παντεσπανι και κρεμες
Μια φυτικη σαντιγυ και λιγη αχνη
Ενα σακουλακι σταγονες σοκολατας με γευση φραουλα
