Αναμικτη Νουτελα
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
Τούρτα διαμέτρου 22cm – 24cm
2 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας. ( εγώ είχα λευκό)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
200 γρμ κρέμα γάλακτος
200 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. βούτυρο
100 γρμ φουντούκα αλεσμένα και καβουρδισμένα
1 κ.σ κακάο
4 – 5 γκοφρέττες σοκολάτας ( ανάλογα με το μέγεθος που θα βρείτε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη κρέμα γάλακτος το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε το μείγμα από το μπεν μαρί Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τα φουντούκια και τις γκοφρέτες όλα τριμμένα στο μούλτι και ανακατεύουμε. Όταν παγώσει και είναι το μίγμα φαίνεται σκληρό προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα εβαπορέ έτσι ώστε να είναι μαλακό ( Γιατί όταν μπει ψυγείο να μην είναι πέτρα η βάση και δεν θα κόβεται η τούρτα )
( εδώ εξαρτάται από την ποιότητα της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσετε. Να αποφύγετε απομίμηση σοκολάτας γιατί βγαίνει σκληρή η βάση και η τούρτα θα αποτύχει ) .
ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κουταλιά του γλυκού nescafe
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
150 ml νερό
Βράζουμε για 2 λεπτά
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λιγάκι. Μετά προσθέτουμε 1 κάψουλα βανίλιας.
Θα χρειαστούμε 40 ml κονιάκ για να ραντίσουμε τα παντεσπάνια μας.
ΚΡΕΜΑ
1 συσκευασία Morfat Creamy
1 συσκευασία Morfat Creamy
½ βούτυρο FLORA
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
200 gr. έτοιμη πραλίνα με σοκολάτα(Merenta ή Nutella) Morfat
Εκτέλεση
Χτυπάμε το Morfat μόνο του μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη αρκετά και έπειτα τα ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα σε ένα ανακατεύοντας καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μερέντα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρμ φυτική σαντιγί KRETTORE
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και ραντίζουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε όλο το μείγμα της βάσης το πατάμε λιγάκι να είναι ομοιόμορφο και συμπαγές και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι . Ομοίως το σιροπιάζουμε και ραντίζουμε με κονιάκ. Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα της μερέντας . Το παγώνουμε καλά και τέλος καλύπτουμε με σαντιγί και στολίζουμε την τούρτα όπως μας αρέσει.
Η συνταγη ειναι της Euridiki Kanatseli
