Header Ads

Header ADS

ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΠΑΝΑΚΟΤΑ


ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΠΑΝΑΚΟΤΑ 
Χρόνια πολλά!!! καλή φώτιση!!!
Για τη βάση του μωσαϊκού:
250 γραμμάρια μαργαρίνη εγώ έβαλα σοφτ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
100 gr καρύδια τριμμένα
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ ανακατεύουμε καλά ,τα σπασμένα μπισκότα και τα καρύδια.
Σε μία φόρμα με τσέρκι ή αλλιώς Σε ένα βαθύ ταψάκι 26 εκατοστά μπορεί και 28 αν θέλετε βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα αν δεν έχουμε τσέρκι και στρώνουμε το μίγμα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα.
Για την πανακότα θα χρειαστούμε
2 κουτιά Έτοιμη πανακοτα
2 κρέμες γάλακτος των 500 γραμμαρίων
200 γραμμάρια γάλα
1 κουβερτούρα γάλακτος
1 κουβερτούρα υγείας
1)Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μία κρέμα γάλακτος τα 100 γραμμάρια γάλα που είναι μισή κούπα το μείγμα από την πανακότα και ανακατεύουμε να πάρει βράση κλείνουμε τη φωτιά και το αδειάζουμε πάνω στο μωσαϊκό το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες
2) βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος τα 100 γραμμάρια γάλα το μείγμα από την πανακότα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα Τις 2 σοκολάτες σε κομματάκια ...ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα ,ρίχνουμε αυτό το μείγμα της σοκολάτας πάνω στο Λευκό μείγμα του γλυκού ..Το αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή όλο το βράδυ να παγώσει !!Το ντεκορ έγινε με φράουλες κομμένες στη μέση και βουτηγμένες σε σοκολάτα

Η συνταγη ειναι της Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Από το Blogger.