χαλβά με σοκολάτα
χαλβά με σοκολάτα!
650 γρμ σιμιγδάλι χοντρό
1 και 1/2 κούπα σπορέλαιο. Τα καφουρντίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 7 και 1/2 κούπες νερό, 2 κούπες σιρόπι πηχτό, (εμείς βάλαμετο σιρόπι που είχε περισέψει απο τα μελομακάρονα) 1/2 κούπα καρύδια, 1/2 κούπα μύγδαλα καβουρτισμένα, 1/2 κούπα φουντούκια, 1/2 κούπα σύκα ξερά χοντροκομμένα,1/2 κούπα σταφίδα μαύρη, το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι, και τριμμένη κανέλα. Παίρνουν μια βράση όλα αυτα μαζή γιαΰ 5 με 8 λεπτά, και ρίχνουμε μέσα το καφουρντισμένο σιμιγδάλι. Ανακατευουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, και τοτοθετούμε σέ φόρμα. Όταν το ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και καρύδι τριμμένο.
Είναι νηστήσιμο γλυκάκι .
Η συνταγη ειναι της ελενη δημητριαδη
650 γρμ σιμιγδάλι χοντρό
1 και 1/2 κούπα σπορέλαιο. Τα καφουρντίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 7 και 1/2 κούπες νερό, 2 κούπες σιρόπι πηχτό, (εμείς βάλαμετο σιρόπι που είχε περισέψει απο τα μελομακάρονα) 1/2 κούπα καρύδια, 1/2 κούπα μύγδαλα καβουρτισμένα, 1/2 κούπα φουντούκια, 1/2 κούπα σύκα ξερά χοντροκομμένα,1/2 κούπα σταφίδα μαύρη, το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι, και τριμμένη κανέλα. Παίρνουν μια βράση όλα αυτα μαζή γιαΰ 5 με 8 λεπτά, και ρίχνουμε μέσα το καφουρντισμένο σιμιγδάλι. Ανακατευουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, και τοτοθετούμε σέ φόρμα. Όταν το ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και καρύδι τριμμένο.
Είναι νηστήσιμο γλυκάκι .
Η συνταγη ειναι της ελενη δημητριαδη
