Εκμεκ με τσουρεκι
Εκμεκ με τσουρεκι
Τσουρεκι γυρω στα 400 γραμ. κομμενο σε φετες περιπου 2 εκ. Αν ειναι σκληρο και μπαγιατικο ακομα καλυτερα
Λιγο βουτυρο
Βουτυρωνουμε λιγο το πυρεξ, στρωνουμε τις φετες τσουρεκιου χωρις κενα, τις αλειφουμε με λιγο βουτυρο και ψηνουμε αερα 180 για περιπου 10 λεπτα να ροδισουν και να τραγανισουν.
Σιροπι: 2 κουπες ζαχαρη, 2 κουπες νερο, βραζουμε 5 λεπτα και ριχνουμε καυτο σιροπι σε καυτο τσουρεκι
Κρεμα:
1,5 λιτρο γαλα
120 γραμ. ανθος αραβοσιτου βανιλια
30 γραμ. σιμιγδαλι ψιλο
200 γραμ ζαχαρη
100 γραμ. βουτυρο
Αρκετο αρωμα βανιλιας
3 αυγα
Ζεσταινουμε το γαλα ενω χτυπαμε ασπραδια μαρεγκα. Ριχνουμε. συνεχιζοντας το χτυπημα τους κροκους , ζαχαρη και τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο. Ριχνουμε το μειγμα στο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο.
Στρωνουμε την κρεμα πανω απο το τσουρεκι και τελειωνουμε με σαντιγι σε ροζετες. Στολιζουμε με κερασακια και συκαλακι γλυκο και πασπαλιζουμε με φιλε αμυγδαλο.
Η συνταγη ειναι της Φωτεινή Παρασκευοπουλου
