Header Ads

Header ADS

Μαφιν σούπερ σοκολατενια







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΜΑΦΙΝΣ
2 κούπες αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1 κούπα γάλα
1 κούπα βραστό νερό
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.σ ξύδι
2 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ κοφτό σόδα
1 κ.σ νες καφέ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ενα μπολ ανακατεύω καλά με σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το βραστό νερό το οποίο όταν αναμειχθούν τα υλικά μου διαλλυω μέσα τον νες καφε(αν βάλω) και το προσθέτω ανακατευοντας λίγο ακόμα. Το μειγμα ειναι ρευστο πολυ το βαζω σε κανατα και Μοιράζω το μιγμα σε 24 υποδοχές για μάφινς στις οποίες έχω βάλει χάρτινες θηκούλες.******Ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου (τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα στα 15 με 18 λεπτά)! Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα γλασάρω όπως θέλω!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλετε βάλτε το μίγμα σε μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήστε εννοειται σε περισσοτερο χρόνο.Γίνεται ένα απίστευτο μαλακο και ζουμερό κέικ!!!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
200 γρ.σοκολατα μαύρη
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ γλυκόζη ή μέλι
-Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά τα λιώνω ανακατεύοντας.Αφήνω το γλασο να κρυώσει και να αρχίζει να πήζει.Γλασάρω τα μάφινς μου και τα στολίζω όπως θέλω.
Τα διατηρώ εκτός ψυγείου!!!!!
Οι λιχουδιές της Σοφης.
Καλη επιτυχια .
Η συνταγη ειναι της  Φωτεινή Παρασκευοπουλου


































ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΜΑΦΙΝΣ
2 κούπες αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1 κούπα γάλα
1 κούπα βραστό νερό
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.σ ξύδι
2 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ κοφτό σόδα
1 κ.σ νες καφέ (προαιρετικά)
-Σ'ενα μπολ ανακατεύω καλά με σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το βραστό νερό το οποίο όταν αναμειχθούν τα υλικά μου διαλλυω μέσα τον νες καφε(αν βάλω) και το προσθέτω ανακατευοντας λίγο ακόμα. Το μειγμα ειναι ρευστο πολυ το βαζω σε κανατα και Μοιράζω το μιγμα σε 24 υποδοχές για μάφινς στις οποίες έχω βάλει χάρτινες θηκούλες.******Ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου (τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα στα 15 με 18 λεπτά)! Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα γλασάρω όπως θέλω!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλετε βάλτε το μίγμα σε μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήστε εννοειται σε περισσοτερο χρόνο.Γίνεται ένα απίστευτο μαλακο και ζουμερό κέικ!!!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
200 γρ.σοκολατα μαύρη
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ γλυκόζη ή μέλι
-Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά τα λιώνω ανακατεύοντας.Αφήνω το γλασο να κρυώσει και να αρχίζει να πήζει.Γλασάρω τα μάφινς μου και τα στολίζω όπως θέλω.
Τα διατηρώ εκτός ψυγείου!!!!!
Οι λιχουδιές της Σοφης.


Από το Blogger.