Κρασάτο χοιρινό με κρεμμύδια!!!
Κρασάτο χοιρινό με κρεμμύδια!!! .Από τα πιο κλασικά και νόστιμα πιάτα, που τα πιο παλιά χρόνια οι νοικοκυρές, το έφτιαχναν συνήθως για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Με μπόλικο σκόρδο, κρεμμύδι και κρασάκι, γίνεται μια καταπληκτική σαλτσούλα, που σίγουρα θα χρειαστεί φρέσκο ψωμί για να την ευχαριστηθείτε.
Υλικά
1½ κιλό χοιρινό κρέας
1 κιλό κρεμμύδια σε χοντροκομμένες φέτες
8 - 9 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
ρίγανη 3 δαφνόφυλλα
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το κρέας.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διάφανα
Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρέας, αφού το στεγνώσουμε καλά, με χαρτί κουζίνας.
Όταν ροδίσει το κρέας γύρω - γύρω και θωρακιστεί, ρίχνουμε πάλι τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί (σε 5' περίπου), ρίχνουμε τόσο νερό που να το σκεπάζει, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50' περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα του.
Περίπου 5' πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μια κουταλια της σούπας αλεύρι για να δέσουμε την σαλτσούλα μας..
Συνοδεύεται με τηγανιτές πατατούλες ή ένα ωραίο ριζότο.
Η διάρκεια του βρασίματος εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι το κρέας.
Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε κατά διαστήματα, μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό
Με μπόλικο σκόρδο, κρεμμύδι και κρασάκι, γίνεται μια καταπληκτική σαλτσούλα, που σίγουρα θα χρειαστεί φρέσκο ψωμί για να την ευχαριστηθείτε.
Υλικά
1½ κιλό χοιρινό κρέας
1 κιλό κρεμμύδια σε χοντροκομμένες φέτες
8 - 9 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
ρίγανη 3 δαφνόφυλλα
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το κρέας.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διάφανα
Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρέας, αφού το στεγνώσουμε καλά, με χαρτί κουζίνας.
Όταν ροδίσει το κρέας γύρω - γύρω και θωρακιστεί, ρίχνουμε πάλι τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί (σε 5' περίπου), ρίχνουμε τόσο νερό που να το σκεπάζει, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50' περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα του.
Περίπου 5' πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μια κουταλια της σούπας αλεύρι για να δέσουμε την σαλτσούλα μας..
Συνοδεύεται με τηγανιτές πατατούλες ή ένα ωραίο ριζότο.
Η διάρκεια του βρασίματος εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι το κρέας.
Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε κατά διαστήματα, μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό
Τη συνταγη μας την εστειλε η Ευα Μπετζ
