Header Ads

Header ADS

Φωλιές με φρουί γλασέ


Φωλιές με φρουί γλασέ



Ένα αγαπημένο γλυκό που φτιάχνω  σε γιορτές στο σπίτι μου και πάντα εντυπωσιάζει. Χρειάζεται πολύ χρόνο για να το φτιάξεις αλλά η γεύση του σε επιβραβεύει 

ΥΛΙΚΑ

800 γραμμάρια φύλλο κρούστας

12 αυγά

250 γραμμάρια φυτίνη

500 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα

1 φακελάκι μπεικιν παουντερ

3 βανίλιες

400 γραμμάρια άχνη

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

250 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

15 διάφορα φρουι γλασε

1 βάζο κεράσι

250 γραμμάρια βιταμ

ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1βανιλια και το μισό σιρόπι από το κεράσι

Βράζουμε για 6-8 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Δεν τα ψιλοκόβουμε τα θέλουμε να παραμείνουν μεγάλα κομμάτια. 

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα .Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο, να αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε έναν -έναν τους κρόκους . Ρίχνουμε το κονιάκ ,τις βανίλιες, το μπεικιν παουντερ, τα φρουι γλασε που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την φρυγανιά και το αμύγδαλο (κρατάμε 100γραμμάρια για να τα βάλουμε επάνω στο γλυκό μας).

Λιώνουμε το βιτάμ, παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε σε στενές λωρίδες μήκος 2 εκατοστών και κόβουμε μια μια την κάθε λωρίδα κατά μήκος, και διπλώνουμε στα τρία μας δάχτυλα. Τοποθετούμε την φωλιά μας στο ταψί και κόβουμε μικρούς πάτους και βάζουμε μέσα σε κάθε φωλιά. Όταν γεμίσουμε το ταψί με φωλιές ρίχνουμε σε κάθε φωλιά μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας και τέλος βάζουμε λίγο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180-200 για 15 λεπτά περίπου.

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε με το κουτάλι το σιρόπι μας (πρέπει να είναι καυτό) σε κάθε φωλιά.

Έχουμε κόψει τα κεράσια στη μέση και βάζουμε ένα στο κέντρο.

Χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρα

Χρόνος ψησίματος : 15- 17 λεπτά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΡΔΑΜΗ !!
Από το Blogger.