Φωλιές με φρουί γλασέ
Φωλιές με φρουί γλασέ
Ένα
αγαπημένο γλυκό που φτιάχνω σε γιορτές
στο σπίτι μου και πάντα εντυπωσιάζει. Χρειάζεται πολύ χρόνο για να το φτιάξεις
αλλά η γεύση του σε επιβραβεύει
ΥΛΙΚΑ
800
γραμμάρια φύλλο κρούστας
12
αυγά
250
γραμμάρια φυτίνη
500
γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
1
φακελάκι μπεικιν παουντερ
3
βανίλιες
400
γραμμάρια άχνη
1
ποτήρι κρασιού κονιάκ
250
γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
15
διάφορα φρουι γλασε
1
βάζο κεράσι
250
γραμμάρια βιταμ
ΣΙΡΟΠΙ
1
κιλό ζάχαρη
4
ποτήρια νερό
1βανιλια
και το μισό σιρόπι από το κεράσι
Βράζουμε
για 6-8 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε
τα αμύγδαλα στο μούλτι. Δεν τα ψιλοκόβουμε τα θέλουμε να παραμείνουν μεγάλα
κομμάτια.
Χτυπάμε
τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα .Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο, να
αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε έναν -έναν τους κρόκους . Ρίχνουμε το
κονιάκ ,τις βανίλιες, το μπεικιν παουντερ, τα φρουι γλασε που έχουμε κόψει σε
μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την φρυγανιά και το αμύγδαλο (κρατάμε 100γραμμάρια
για να τα βάλουμε επάνω στο γλυκό μας).
Λιώνουμε
το βιτάμ, παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε σε στενές
λωρίδες μήκος 2 εκατοστών και κόβουμε μια μια την κάθε λωρίδα κατά μήκος, και
διπλώνουμε στα τρία μας δάχτυλα. Τοποθετούμε την φωλιά μας στο ταψί και κόβουμε
μικρούς πάτους και βάζουμε μέσα σε κάθε φωλιά. Όταν γεμίσουμε το ταψί με φωλιές
ρίχνουμε σε κάθε φωλιά μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας και τέλος βάζουμε
λίγο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180-200 για 15 λεπτά περίπου.
Όταν
τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε με το
κουτάλι το σιρόπι μας (πρέπει να είναι καυτό) σε κάθε φωλιά.
Έχουμε
κόψει τα κεράσια στη μέση και βάζουμε ένα στο κέντρο.
Χρόνος
εκτέλεσης: 2 ώρα
Χρόνος
ψησίματος : 15- 17 λεπτά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΡΔΑΜΗ !!
