Header Ads

Header ADS

Τούρτα με τυρί Φιλαδέλφεια

Τούρτα με τυρί Φιλαδέλφεια ....της Καίτη Νίνου
Το παντεσπάνι είναι από την συνταγή της Σόφης Τσιώπου
6 αυγά
6 κουτ.σούπ. ζάχαρη
6 κουτ.σούπ. αλεύρι
4 κουτ.σούπ. κακάο
4 κουτ.σούπ. σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κουτ.γλ. κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι:
200 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. νερό
3 κουτ. σουπ. κονιάκ
Για την κρέμα:
2 τεμ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτάκι ζαχαρούχο (397-400 γρ.) καραμελωμένο
Για τη σαντιγί:
1 κρέμα γάλακτος 250 γραμ. (την έχω ψυγείο)
1 βανίλια
2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4΄και τη βανίλια.
Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λίγο, το σπορέλαιο.
Ανακατεύω τα στερεά υλικά, στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα, για να μη χάσω πολύ όγκο από το φούσκωμα τους.
Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενες πλευρές... βουτυρωμένο και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10΄ ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3΄ μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.
Αλείφω με πινελάκι κουζίνας το καυτό σιρόπι, στο παντεσπάνι.
Χτυπάω το τυρί, με το ζαχαρούχο, να γίνει λεία κρέμα.
Απλώνω την μισή κρέμα στο κρύο παντεσπάνι.
Βάζω από πάνω το άλλο παντεσπάνι ...το αλείφω πάλι με το σιρόπι και προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα...
Από την κρέμα κρατάω λίγη για το τρίτο παντεσπάνι.
Αλείφω πολύ καλά και ισιώνω την τελευταία κρέμα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος, με το μίξερ χειρός, στην μεγάλη ταχύτητα, πολύ καλά... σε Μπασίνα που την είχα για 1 ώρα στο ψυγείο άδεια, για να παγώσει.
Ρίχνω και σιγά σιγά την βανίλια, με τη ζάχαρη.
Σε 5΄ λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει ... Όταν η σαντιγί γίνει σφιχτεί σαν μαρέγκα, ή αν γυρίσω ανάποδα, την Μπασίνα...τότε η σαντιγί είναι έτοιμη.
προσοχή δεν θέλει πιο πολύ χτύπημα γιατί θα κόψει.
Την βάζω σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αρχίζω την διακόσμηση.
Διακοσμώ με ότι θέλω ....εγώ εδώ έχω βάλει Kinder Bueno Τοποθετώ την τούρτα μου στο ψυγείο, για να παγώσει !!!
Καλή Επιτυχία !!!  ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Καίτη Νίνου.

Από το Blogger.