Header Ads

Header ADS

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ!!!!!!




ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ!!!!!!

Με ζαχαρούχο και καβουρδισμενα αμύγδαλα!!
Υπέροχα!!
Σε 2 εκδοχές!!
Με κουβερτούρα
και λευκη σοκολάτα με κόκκινο χρωμα!!!

Γίνονται παρά πολύ ευκολα!!
Στο Τσακ μπαμ!!!

ΥΛΙΚΑ 300 γρ αμύγδαλα
1 ζαχαρούχο γαλα
400 γρ κουβερτούρα μαύρη
Λαδόκολλα

Και αν τα κανουμε λευκά
Τα ιδια υλικα, απλα θα αλαξουμε
την κουβερτούρα και θα βαλουμε
400 γρ λευκό σοκολάτα
Κόκκινο χρωμα εαν θέλετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε ενα τηγάνι βαθύ, βαζουμε τα αμύγδαλα να τα καβουρδισουμε.
Μολις πάρουν ωραιο χρωμα, ριχνουμε την σοκολάτα, να λιωσει, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό ('στο 1) και αφηνουμε να λιωσει η σοκολάτα.
Οταν ειναι έτοιμη, προσθετουμε το ζαχαρούχο, ανακατευουμε να ενωθουν καλα, και ριχνουμε το μίγμα στην λαδόκολλα, το τιλιγουμε σαν σαλάμι και βαζουμε στο ψυγειο να παγώσει.
Οταν παγώσει τα κοβουμε κοματια στρογγυλά 1 πόντο περιπου.
Αν θελουμε να τα κόψουμε με κουπ, τα βαζουμε σε μια λαδόκολλα απλωμένα, τα αφηνουμε λιγο να κρυώσουν και τα κοβουμε με κουπ.
Τη συνταγη μας την εστειλε η   Παναγιωτα Μακρη !
                                         
Από το Blogger.