Header Ads

Header ADS

Χοιρινό σβέρκο στην γάστρα!!


Νόστιμο και λίγο πικάντικο.
ΥΛΙΚΑ:
1.1/2 κιλό χοιρινό σβέρκο
3 μέτρια κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
4-5 πιπεριά ολόκληρα
4 ντομάτες ώριμες
Αλάτι- πιπέρι- ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 μέτριες πατάτες
2 πιπεριές πράσινες
2 κουταλιές σούπας ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ πλένουμε τό κρέας και το στραγγίζουμε. Στο μουλτι χτυπάμε ένα κρεμμύδι, μία ντομάτα, μία πιπεριά,το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο . Βάζουμε το χοιρινό σε μια λεκάνη και ριχνουμε το μείγμα κάνοντας μασάζ στο κρέας, Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι το σκέπαζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο..Την επόμενη ημέρα ριχνουμε το κρέας στη γάστρα κόβουμε τα κρεμμύδια της πατατουλες την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά σκέπαζουμε στη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 2.1/2 . Λίγο πριν να το κλείσουμε ριχνουμε λίγο κεφαλοτύρι..
Σε όσους αρέσουν τα μανιτάρια μπορούν να προσθέσουν φρέσκα ένα πακέτο, γίνεται πολύ νόστιμο φαγητό!!!
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγη ειναι της Ορανια Καρδαμη !
                                   
Από το Blogger.