Header Ads

Header ADS

Μαρμελάδα αχλάδι με ginger



Υλικά:

1,5 κιλό αχλάδια (βάρος μετά το καθάρισμα)
1 μήλο
500 γρ. ζάχαρη
40 γρ. τζίντζερ (πιπερόριζα)
2λεμόνια τον χυμό τους                        

Εκτέλεση:                                                                            Καθαρίζουμε τα αχλάδια και το μήλο από φλούδια και σπόρια. Κόβουμε τα φρούτα μας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Με την βοήθεια ενός κουταλιού ή αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη. Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φρούτα μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να βγάλει τα υγρά του και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Έπειτα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Όταν είναι έτοιμη μπορούμε να την λιώσουμε με το εργαλείο του πουρέ, όπως έκανα εγώ, ή να την περάσουμε από το μούλτι. Την βάζουμε καυτή όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα και μόλις κρυώσει την φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η  Efi Economou.
Από το Blogger.