Header Ads

Header ADS

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΛΕ.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΠΕΡ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 38 -40 cm.........
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΤΑΠΕΡ (ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ )Η ΤΑΨΙ ΘΕΛΕΤΕ...........
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ......
Φρυγανιές,......
Ενα απλό σιρόπι που μπορείτε να το αρωματίσετε ανάλογα με τον ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε....
κρέμα ζαχαροπλαστικής.......
ή άνθος αραβοσίτου βανίλια αν θέλετε να αποφύγετε τα αυγά........
και έναν ζελέ (ότι σας αρέσει).....
ΕΔΩ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ......
Σε ένα τάπερ ή ταψί στρώνουμε τις φρυγανιές σαν βάση.(όσες χρεαζόμαστε συνήθως λιγότερο από ένα πακέτο)....
.
ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ....... ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.......
1 ½ κούπα νερό,
1 ½ κούπα ζάχαρη.. (μπορούμε να χρησιμοποιήσετε και καστανή ζάχαρη)........
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν.......αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.............
Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ. σ λικερ κεράσι για άρωμα .......
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του σιροπιού και περιλούομε τις φρυγανιές που έχουμε στρώσει στο τάπερ.....
Φροντίζουμε να βραχούν όλες οι φρυγανιές........
Αφήνουμε το τάπερ με τις φρυγανιές στην άκρη..............
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.....
ΕΔΩ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ...........
(όπως είπα και πιο πάνω μπορούμε να φτιάξουμε και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής).....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ.......
1000 ml γάλα.
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια.
7- 8 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλικη ή 9- 10 κ. σ ζάχαρη καστανή...................
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 ml γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά να βράσουν.......
Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια .... .
Ανακατεύουμε να διαλυθεί το άνθος αραβοσίτου μέσα στο γάλα πολύ καλά και μόλις έχει διαλυθεί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα που έχουμε βάλει στη φωτιά.......
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.......
. Μόλις δέσει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, την μεταφέρουμε σε άλλο δοχείο για να πέσει η θερμοκρασία της πιο γρήγορα........
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της ανακατεύοντας που και που να μην πιάσει κρούστα.......
. Όταν έχει πέσει η θερμοκρασία της την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές...........
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΛΕ........
.
Εγώ χρησιμοποίησα ζελέ με άρωμα κεράσι......
Διαλύουμε τα δυο φακελάκια ζελέ μέσα σε 400 γρ. βραστό νερό......
Διαλύομε πολύ καλά......
Προσθέτουμε 380 ml παγωμένο νερό και 20 ml λικερ κεράσι ......
Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο για μισή ώρα και τον προσθέτουμε με προσοχή πάνω από την κρέμα......
Καλό είναι να έχουμε φτιάξει το ζελέ μισή ώρα νωρίτερα για να έχει παγώσει...... Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο..καλό είναι να μείνει 10 ώρες. (ένα βράδυ).......
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ......
Τη συνταγη μας την εστειλε η Marianna Karas.
Από το Blogger.