Header Ads

Header ADS

Απαλο και αφρατο τσιζ κεικ !!!

ΥΛΙΚΑ                                                  

1 κουτι μπισκότα Digestive
75g περίπου βούτηρο ανάλατο εγω χρησιμοποιώ Kerrygolou.
300g τυρί Philaderphia
300g φρέσκα κρεμα γάλακτος
1/2 λεμόνι χυμος
2 φακελλάκια ζελαττίνη ή 1 φακελλάκι ζελέ λεμόνι διαλιμένα σε 1 ποτήρι νερό χλιαρό. Εγω βάζω ζελε
7-8 κουταλιες ζαχαρη αχνη
1 ποτήρι γάλα φρέσκο.
Απο πάνω γλυκό κουταλιού κεράσι ή φράουλα. Εγω βάζω κεράσι.

Εκτέλεση

Λιώνω τα μπισκόττα με το γουδί να γινου σαν αλευρι.
Βράζω το βούτηρο στην κατσαρόλα και προσθετω τα λιωμένα μπισκόττα.
Στην συνέχεια τα βάζω στο pyrex. Και στο ψυγείο να κρυώσει.
Στην συνέχεια φτιαχνω το ζελε με ενα ποτήρι νερο και αφήνω να κρυωση. Κτυπω την φρεκα κρεμα στο μιξερ προσθέτοντας το μισό γαλα λιγο λιγο μέχρι να δυπλασιαστή σε όγκο και την ζάχαρη αχνη. Κτυπω χωριστά το τυρι με το αλλο μισο γάλα. Στην συνέχεια ενώνω την κρεμα το τυρι και το ζελέ. Αφου γίνουν ενα μιγμα τα βάζω πάνω απο τα μπισκοττα και μετα στο ψυγείο για 5-6 ωρες. Στην συνέχεια βάζω τα κεράσια και είναι ετοιμο.
Τη συνταγη μας την εστειλε η Maria Smyrilli Gewrgiou !!
Από το Blogger.