Ταρτάκια Με Καραμέλα
Ταρτάκια με καραμέλα
Συστατικά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. φιστίκια αλμυρά χωρίς φλούδι ή άλλο ξηρό καρπό
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
1 ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
12 χαρτάκια για cupcakes
μερικά έξτρα φιστίκια για να διακοσμήσουμε
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Βάζουμε 1 κ.σ. σοκολάτα σε κάθε θήκη για cupcake.
Mε ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο ή πιέζοντας τις δύο άκρες από τα θηκάκια απλώνουμε τη σοκολάτα παντού γύρω γύρω και στη βάση από τα θηκάκια.
Βάζουμε τα θηκάκια στις μεταλλικές θήκες για κάπκεικ και με ένα κουτάλι πιέζουμε τα θηκάκια για να εφαρμόσουν καλά στις μεταλλικές θήκες.
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει και να παγώσει η σοκολάτα.
Στο μούλτι ή στο πολυμηχάνημα χτυπάμε τα μπισκότα με τα φιστίκια μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν σκόνη.
Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στα παγωμένα χαρτάκια.
Ισιώνουμε με ένα κουτάλι
Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα ώστε να καλύψει τη γέμιση.
Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα.
Αν τα έχουμε στο ψυγείο δεν θαμπώνει η σοκολάτα.
Είναι απαραίτητο να τα παγώγουμε καλά για να μπορεί να βγαίνουν εύκολα από το θηκάκι τους.
Τη συνταγη μας την εστειλε ο Fredi Marku.
