Header Ads

Header ADS

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΖΕΛΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ.!!!!


Απαλή, αφράτη, δροσερή…
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ!!!!
Παντεσπάνι λευκό με αμύγδαλα, κρέμα πατισερί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, 300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, ζελέ σαμπάνιας αμύγδαλα φιλέ, σταφύλια για στόλισμα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ………….
175 γρ. ζάχαρη, 4 αυγά μεγάλα χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια, 175 γρ. αμύγδαλα λευκά (σκόνη), 15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο……………….
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ………………
700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες, 220 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί 90 γρ. ζάχαρη, 65 γρ. κορν φλάουρ, 1 αυγό, 3 κρόκοι αυγών, 40 γρ. βούτυρο………….
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ…………………..
500 γρ. σαμπάνια ( όποια σαμπάνια σας αρέσει), 20 γρ. ζελατίνες, 80 γρ. ζάχαρη, σταφύλια……………
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ……..
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ…………..
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια….….. . Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με 110 γρ. ζάχαρη για 15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα….. .. Μόλις πάρουμε ένα αφράτο μείγμα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει………. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ………… Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα…… .Ενσωματώνουμε την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις με το μείγμα των κρόκων με την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι… Ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του…...
Προθερμαίνουμε το φούρνο της ηλεκτρικής μας στους 180ο C……..
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και έχουμε περάσει τα τοιχώματα πολύ καλά με βούτυρο λιωμένο…………. Ψήνουμε για 30 λεπτά……………
Μπορούμε να αδειάζουμε και να ψήσουμε το μείγμα σε δυο ταψάκια , όπως έκανα εγώ για να μην δυσκολευτούμε να κόψουμε το παντεσπάνι στα δυο…… Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι πολύ καλά πριν το κόψουμε στα δύο……..…. Το καλύτερο είναι να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα…………
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί……. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη , το αυγό και τους κρόκους….. τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ……..
Μόλις ζεσταθεί το γάλα κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά – σιγά μικρές ποσότητες γάλατος μέσα στο μπολ με τα αυγά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς……………. Αφού έχουμε ρίξει την μεγαλύτερη ποσότητα γάλατος στο μπολ , ρίχνουμε τώρα όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά…. ……. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. ………….. Μόλις δέσει η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα ή την. χτυπάμε στο μίξερ να πέσει η θερμοκρασία της …….. … Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το βούτυρο…. Όταν προσθέσουμε το βούτυρο η κρέμα πρέπει να είναι χλιαρή… .. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και μόλις πάρει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος την βάζουμε στο ψυγείο…….. Πριν την χρησιμοποιήσουμε θα προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί…….
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ½ ποτήρι νερό, φλούδα λεμονιού για άρωμα………………
Τα τοποθετούμε σα μια μικρή κατσαρόλα κατ τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ….
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος σε μορφή παχύρευστης σαντιγίς ……. Τα χτυπάμε για 2 λεπτά ώστε να ενσωματωθούν
Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι διαμ 24 εκ και τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι … Το βρέχουμε πολύ καλά με σιρόπι……… Προσθέτουμε τη μισή κρέμα…… . Ρίχνουμε αμύγδαλα φιλέ….. Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι……….. Με τον ίδιο τρόπο το βρέχουμε και αυτό με σιρόπι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα………..
Ρίχνουμε αμύγδαλα φιλέ….
Βάζουμε την πιατέλα με το τσέρκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το ζελέ….
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΛΕ
Σε ένα μπολ βάζουμε κρύο νερό και μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης……. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. από την σαμπάνια και τη ζάχαρη…… Βάζουμε την κατσαρόλα με τα 100 γρ σαμπάνια και τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε……… Ρίχνουμε μέσα τα φύλλα της μαλακωμένης ζελατίνης και ανακατεύουμε να διαλυθούν…. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαμπάνια……… Ανακατεύουμε……. .Αδειάζουμε όλο το υγρό περιεχόμενο σε ένα μπολ και βάζουμε το μπολ πάνω σε μια λεκάνη με παγάκια ώστε να αρχίζει να πήζει ο ζελές……
ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ.............
Μόλις αρχίζει να πήζει ο ζελές αδειάζουμε τον μισό στο τσέρκι πάνω στην κρέμα με τα αμύγδαλα βάζουμε τα σταφύλια και ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζελέ……
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί ο ζελές… … Αφαιρούμε το τσέρκι μόλις σταθεροποιηθεί ο ζελές και γαρνίρουμε γύρω – γύρω την τούρτα με σαντιγί και αμύγδαλα φιλέ............
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τη  συνταγη μας την εστειλε η  Marianna Karas.
Από το Blogger.