Header Ads

Header ADS

Γλειφιτζουρια..




ΥΛΙΚΆ.

200 γραμμάρια γλυκόζη
200 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη.
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας..( και αν θέλουμε)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ.

Ριχνουμε το νέο τη γλυκόζη και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής ( αν θέλουμε) ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σέ μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε.. Με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής παρακολουθούμε ποτέ η θερμοκρασία της καραμελας θα φτάσει τους 150° βαθμούς.
Σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε λαδοκολα ριχνουμε με μια κουτάλα μικρή ποσότητα από την καραμέλα.. Το μέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε.
Όσο τ γλειφιτζουρια είναι ζεστά μπορούμε να κολλήσουμε στην επιφάνεια τους καραμέλακια, ζαχαρωτά λουλουδάκια κ.λ.π..
Πριν προλάβει και κρυώσει ή καραμέλα πιέζουμε στο κέντρο καλαμάκια για γλειφιτζουρια..
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγη ειναι της Ουρανία Καρδάμη
Από το Blogger.