Header Ads

Header ADS

Cup cakes σοκολάτας - καραμέλας και. παστούλες με τα ίδια υλικά και γευση !!





ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Ελβετικό κέικ σοκολάτας
Για το κέικ:
• 250 γρ αλεύρι
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 200 γρ ζάχαρη
• 70 γρ κακάο
• 4 αυγά
• 200 μλ γάλα
• 150 γρ λιωμένο βούτυρο
• 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
• 1 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
Για το γλάσο:( εγώ δεν έκανα γλασο στα συγκεκριμένα γλυκά)
• 150 γρ άχνη
• 30 γρ κακάο
• 1 κ.γ. μαύρο ρούμι
• 4-5 κ.σ. καυτό νερό

Πώς το κάνουμε:

1) Καλύψτε τη φόρμα του κέικ με λαδόκολλα.
2) Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
3) Κοσκινίστε τo αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το κακάο.
4) Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
5) Προσθέστε το αλεύρι με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
6) Προσθέστε το γάλα και το αλκοόλ.
7) Ανακατέψτε καλά για να πάρετε μια ωραία ζύμη.
8) Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα του κέικ.
9) Ψήστε για περίπου 40 λεπτά. Το κέικ πρέπει να είναι σωστά φουσκωμένο και η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει σχεδόν καθαρή, μην το παραψήσετε.
10) Μόλις το κέικ ψηθεί, καλύψτε το με λαδόκολλα και μια πετσέτα για να κρατήσει την υγρασία του.
11) Φτιάξτε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
12) Όταν κρυώσει εντελώς καλύψτε το με το γλάσο
Προσοχή, μην παραψήσετε το κέικ γιατί θα χάσει την υγρασία και τη βελούδινη υφή του!
150 ml ελαφρύ σιρόπι ( 1/2 ποτήρι του κρασιού ζαχαρη +1/2 ποτήρι του κρασιού νερό)
1 κουτι μερεντα 200 γρ.

                                              

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 Φακελάκι μους σοκολάτας Γιωτης ( με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία)
1/2 πακέτο φιλαδέλφια
1/2 φλυτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη
1 βανίλλια
Φυτική κρέμα γάλακτος Κρετόρε (γύρω 250 γρμ.)
Χτυπάμε το περιεχόμενο της μους με γάλα προσθέτουμε το φιλαδέφια την βανίλια ,την κρέμα γάλακτος κρετορε και στο τέλος θα δείτε εάν θέλετε επιπλέον ζάχαρη ( προαιρετικά θα προεθέσετε το 1/2 φλυτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολυ καλλα να γίνουν μια δεμένη κρέμα και στην συνέχεια την παγώνετε.
                                             

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

1 Φακελάκι κρέμα στιγμής Γιωτης με γεύση καραμέλα( με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία)
1/2 πακέτο φιλαδέλφια
1/2 φλυτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη
1 βανίλλια
Φυτική κρέμα γάλακτος Κρετόρε (γύρω 250 γρμ.)

Χτυπάμε το περιεχόμενο της κρέμας με γάλα προσθέτουμε το φιλαδέφια την βανίλια ,την κρέμα γάλακτος κρετορε και στο τέλος θα δείτε εάν θέλετε επιπλέον ζάχαρη ( προαιρετικά θα προεθέσετε το 1/2 φλυτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολυ καλλα να γίνουν μια δεμένη κρέμα και στην συνέχεια την παγώνετε.
ΓΙΑ ΤΑ CUP CAKES : Τα σιρόπιασα ελαφρώς τα ράντισα με λίγο κονιάκ έβαλα ένα κ.γ. μερέντα και έπειτα έβαλα την κρέμα από πάνω σε ανάμεικτη γεύση ( βλεπε φωτογραφίες)

Ο στολισμός κατά βούληση!!
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΤΟΥΛΕΣ Έκοψα το κείκ στην μέση σιρόπιασα ελαφρώς ράντισα με λίγο κονιάκ έβαλα κρέμα καραμέλας εσωτερικά και εξωτερικά κάλυψα με ανάμεικτη κρέμα όπως τα cup cakes)
ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ :ΤΑ ΈΚΑΝΑ ΜΕ ΌΤΙ ΑΠΈΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΈΒΑΛΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΆ!!!!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ mini ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΟΜΟΙΩΣ!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Euridiki Kanatseli !!!
Από το Blogger.