Σπιτικές πατατοκροκέτες με τυρί
Τι θα χρειαστείς για τις πατατοκροκέτες:
Μισό κιλό πατάτες
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
Δύο αυγά
Για τη γέμιση:
100 γραμμάρια τυρί κίτρινο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια κάποιο τυρί της επιλογής σας που λιώνει
Εκτέλεση
Καθάρισε και πλύνε καλά τις πατάτες. Κόψε τις σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τις σε μία κατσαρόλα με νερό και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Άσε τις να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.Στη συνέχεια απέσυρε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σούρωσε καλά τις πατάτες. Λιώσε τις μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα για πουρέ. Αφού τις λιώσεις, πρόσθεσε το βούτυρο και βάλε τους αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε καλά και αφού κρυώσουν, πρόσθεσε τα αυγά, το ψιλοκομμένο άνηθο και τη φρυγανιά. Συνέχισε να ανακατεύεις και τέλος βάλε και το τυρί. Άσε τη ζύμη στο ψυγείο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να σφίξει.
Έπειτα, βάλε σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και τα υπόλοιπα τυριά και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Βγάλε τη ζύμη για τα μπουρεκάκια από το ψυγείο και φτιάξε ένα μπαλάκι στη χούφτα σου. Άνοιξε το και βάλε του μέσα λίγο από το μείγμα τυριών. Κλείσε το καλά και τηγάνισε το σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σέρβιρε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλη επιτυχια !!
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Τζια-Γεωργια Ζαχαρωδη !!!
