Header Ads

Header ADS

Φτιάξτε πολπέτες !!



ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό κιμά από μοσχάρι
½ φραντζόλα Ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
8 σκελίδες Σκόρδο χοντροκομμένο
2 μικρά Κρεμμύδια τριμμένα
1 κουταλιά γεμάτη Δυόσμο
λίγο Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Αυγά
λαδοτύρι Ζακυνθινό τριμμένο με τα χέρια μας
λίγη Ρίγανη
λίγο Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Ξύλο Κανέλας
2 κ.σ. τοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο Ελαιόλαδο



1
 ΕΤΟΙΜΟ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

2
 ΕΤΟΙΜΟ
Ζυμώνουμε δυνατά.

3
 ΕΤΟΙΜΟ
 3 ώρες
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ.

Τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

4
 ΕΤΟΙΜΟ
 30 λεπτά
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

5
 ΕΤΟΙΜΟ
Αρχίζουμε να πλάθουμε τις πολπέτες μας στρογγυλές, μεγάλες και λίγο πλακουτσωτές.

6
 ΕΤΟΙΜΟ
Τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

7
 ΕΤΟΙΜΟ
Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

8
 ΕΤΟΙΜΟ
Παράλληλα σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την κανέλα. Μόλις το κρεμμύδι ξανθίνει προσθέτουμε τον τοματοπελτέ που αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.

9
 ΕΤΟΙΜΟ
Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.

10
 ΕΤΟΙΜΟ
Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τις πολπέτες μας.

11
 ΕΤΟΙΜΟ
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε η σάλτσα να λούσει τις πολπέτες. Δεν ανακατεύουμε ποτέ.

12
 ΕΤΟΙΜΟ
Μόλις δέσει η σάλτσα οι πολπέτες μας είναι έτοιμες.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας   Ελένη Καραλή  !!!
Από το Blogger.