Φτιάξτε πολπέτες !!
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό κιμά από μοσχάρι½ φραντζόλα Ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
8 σκελίδες Σκόρδο χοντροκομμένο
2 μικρά Κρεμμύδια τριμμένα
1 κουταλιά γεμάτη Δυόσμο
λίγο Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Αυγά
λαδοτύρι Ζακυνθινό τριμμένο με τα χέρια μας
λίγη Ρίγανη
λίγο Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 Ξύλο Κανέλας
2 κ.σ. τοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο Ελαιόλαδο
1
ΕΤΟΙΜΟ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
2
ΕΤΟΙΜΟ
Ζυμώνουμε δυνατά.
3
ΕΤΟΙΜΟ
3 ώρες
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ.
Τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
4
ΕΤΟΙΜΟ
30 λεπτά
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
5
ΕΤΟΙΜΟ
Αρχίζουμε να πλάθουμε τις πολπέτες μας στρογγυλές, μεγάλες και λίγο πλακουτσωτές.
6
ΕΤΟΙΜΟ
Τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
7
ΕΤΟΙΜΟ
Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
8
ΕΤΟΙΜΟ
Παράλληλα σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την κανέλα. Μόλις το κρεμμύδι ξανθίνει προσθέτουμε τον τοματοπελτέ που αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
9
ΕΤΟΙΜΟ
Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
10
ΕΤΟΙΜΟ
Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τις πολπέτες μας.
11
ΕΤΟΙΜΟ
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε η σάλτσα να λούσει τις πολπέτες. Δεν ανακατεύουμε ποτέ.
12
ΕΤΟΙΜΟ
Μόλις δέσει η σάλτσα οι πολπέτες μας είναι έτοιμες.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Ελένη Καραλή !!!
